Мноштво вјерних хришћана који живе на подручју дјелимично окупиране „Исламске државе“ Ниниве говоре о чуду јављања Пресвете Богородице, саопштава либански информативни портал tayyar.org, позвајући се на новинске агенције.

Око двадесет и један час 21. јануара очевици који су се налазили у различитим дјеловима градова Алкаш и Анкава били су свједоци необичне појаве: на потпуно тамном ноћном небу засвијетљела је јарко-црвена фигура која није блиједила неколико минута.

Ватрени лик потресао је мјештане: према мишљењу већине вјерника Нинивијаца, фигура није била ништа друго него силуета Пресвете Богородице, која је добро позната хришћанима из иконографије и црквене скулптуре.

Чудесан догађај имао је широк одјек у хришћанској заједници Ирака.

Тако је, сагласно исказима избјеглица, чудо јављено страдајућим хришћанима као утјеха и укрепљење у њиховим невољама. Како сматрају вјерници, појава Богородице јесте знак брзог повратка изгнаника у своје домове и пад власти терориста „Исламске државе“.

Напомиње се да је прошле седмице, поводом јављања чуда, у многим храмовима и манастирима Блиског Истока служено благодарствено богослужење.

Са арапског: Фарес Нофал
Са руског: Марија Живковић
Извор: Православие.ру