Први камен, у темељ храма који се налази у војној јединици, положили су митрополит лариски Игњатије и командант јединице Константин Костопулос.

Молебан пред почетком градње окупио је велики број ходочасника из околних места. Такође су присуствовали представници локалне грађанске власти и високорангирани представници војске.

Протосинђел лариски Митрополит о. Ахил је нагласио да ће ктитори храма бити сами војници: „По сопственој иницијативи они су преузели на себе сав посао. Нас је запањило што млади људи јако добро знају старца Пајсија захваљујући његовим књигама и информацијама са интернета. Верујем да ће храм бити изграђен у кратком року јер радови напредују веома брзо“.

Митрополит Игњатије је нагласио важност изградње новог храма „у времену кризе, када представници других вероисповести у Западној Европи, за разлику од православних, продају своје светиње на аукцији“. Он је позвао вернике да се моле старцу Пајсију, који „ свакодневно твори чудеса и служи као главна потпора грчком народу који пролази кроз искушења“.

Са руског Слађана Митровић
Извор: pravoslavie.ru