ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА: 22. април 2016. на сајту Пријатељ Божији.

Геноцид над српским народом, поготову над децом, у Независној Држави Хрватској, био је деценијама  прикриван, излаган политичком ембаргу, забранама  и цензури. Нигде у свету није забележен ни један пример постојања логора смрти за децу осим у НДХ. Који су историјски, политички, психолошки и духовни корени, узроци и поводи тако свирепог злочина и ко стоји иза њега?  Одговоре на ова и друга питања открива документарни филм „Иродови синови“.

Филм „Иродови синови“ посебну пажњу обраћа на страдање деце, указујући тиме и на психолошку подлогу убица, које ни дечија невиност није спречавала да чине страшне злочине. Убијане су бебе у колевци, па чак и нерођена деца у мајчином трбуху, само зато што су била носиоци идентитета и корен будућности народа коме су припадала.

Материјал за овај документарни филм сниман је на читавом простору некадашње НДХ,  на местима највећег страдања, тамо где је српски народ био у већини: Јасеновац, Доња Градина, Херцеговина, Подриње, Посавина, Лика, околина Бања Луке... 

Забележена су сведочења преживелих страдалника, али и људи који се одговорно и са научном озбиљношћу баве овим делом српске историје. Ипак, нисмо желели да злочин, сам по себи, буде наш циљ, нити да, загледавши се у зло,  не видимо мученике који, својом невином жртвом, сијају у наручју највећег међу мученицима – Христа Спаситеља.  Зато, осим неговања културе памћења, желимо подстаћи и неговање култа светих новомученика који пострадаше само зато што су били Срби и православне вере, те, да о њиховом страдању обавестимо и друге народе како се такав злочин нигде и никоме не би поновио.