Клаус Кенет, Немац пореклом, православни писац и публициста, који се Православној цркви окренуо након више деценија духовног лутаља, поново борави у Србији од 29. марта до 10. априла 2015. године. Поводом промоције његове књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота“ која представља, како каже, више од 20.000.000 километара потраге за истином, организована је серија предавања и разговора са посетиоцима.

- Коларчева задужбина, велика сала (31. март у 19:00 часова);
- Манастир Светог Архангела Гаврила (Градски парк, Земун, 4. априла на Врбицу у 18:00 часова)
- Манастир Пресвете Богородице Тројеручице у Трешњи код Авале (на Цвети 5. априла после Свете Литургије);
-  Окружни затвор у Новом Саду и Центру „Земља живих“ (6. априла) 
- Градскај библиотека Нови Сад (6. априла у 19:00 часова).

Улаз је бесплатан, а сав хонорар од продаје књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота“ намењен је манастиру Дуљево. Њен аутор је мисионар и нема никаквог хонорара нити зараде од предавања или продаје књиге, а прошле, 2014. године одржао је низ интересантних и веома посећених предавања у Београду, Чачку, Лозници, Љубовији, Ваљеву, Новом Саду и Зрењанину. 

Клаус Кенет (Klaus Kenneth) рођен 1945. године, данас православни писац,  публициста и музичар, а некада трагалац за смислом живота и пустолов. Објавио је више аутобиографских бестселера  на немачком и француском језику који су преведени на више од 10 светских језика. Завршио је студије немачког језика и физичког васпитања на Факултету у Фрибургу где је и пензионисан као професор. Живи у Фрибургу, у Швајцарској  у срећном браку са  Српкињом Никицом.

После ужасног детињства, без родитељске  љубави и пуног злостављања,  повлачи се на маргине друштва као дванаестогодишњи вођа банде дечака а затим и припадник терористичке групе Бадер-мајнхоф. Током дугих дванаест година креће у потрагу за смислом живота, љубављу и истином. Потрага испуњена разочарењима, мржњом и смрћу, води га са једног континента на други, од Индије, Пакистана, Ирана, Ирака, Тајланда,  Колумбије и назад у Европу. Из религије у религију, из окултизма у есотерију, из пакла дроге у празнину трансценденталне медитације, више пута осуђен на смрт, у покушају да пронађе смисао или нестане у ништавилу.

Сусрет са мајком Терезом у Калкути представљао је једну од Клаусових животних прекретница. Сусрет у Лозани са старцем Софронијем („оваплоћена љубав“ како је Клаус написао), представљао је почетак изласка из пакла бесмисла у светлост Богопознања и истине. Више од 20.000.000 километара потраге за истином сажето је у поменутој књизи „Кроз њиве глади до хлеба живота“ коју је са благословом митрополита Амфилохија (Радовића), 2014. године, на српском језику,  штампао и објавио манастир Дуљево.