Са благословом Његове Светости патријарха српског Г Иринеја организује се молебан са Литијом за православну породицу и породичне вредности који ће бити одржани 18. септембра. 

Молебан ће почети у великом Храму Светог Саве у 16 часова, након чега следи Литија око 17 часова. Њена путања је следећа: Храм Светог Саве (Славија, Краља Милана, Кнеза Михаила, Краља Петра);  Саборна црква (Тадеуша Кошћушка, Цара Душана); Храм Светог Александра Невског  (Џорџа Вашингтона, Таковска); Храм Светог Марка (Кнеза Милоша, Адмирала Гепрата) и Храм Вазнесења Господњег.

„Позивамо сав богољубиви народ да својим присуством увелича ову Богом благословену Литију, да се Богу помолимо за јачање и многодетност православних породица, за спасење нашег народа од страшног греха чедоморства и осталих богопротивних саблазни које унижавају светост породице, молећи се Богу да се наш народ обожи, сложи и умножи“, каже се у обавештењу за јавност које су,  тим поводом, упутили организатори Литије: удружења Православна породица и „1389.“, те, Братство Манастира Светог Стевана – Сланци код Београда.