Са благословом Његове светости патријарха српског господина Иринеја, на празник Благовести одржаће се друга Благовестна литија за окончање убијања деце бортусом. 

Овогодишња литија ће се кретати према плану Међународне православне иницијативе за забрану абортуса и Благовестне литије. Тим планом предвиђен је полазак из Саборне Цркве након Свете Литургије која ће почети у 9 часова; затим саборна молитва пред домом Народне Скупштине за законску забрану абортуса; завршетак литије је у Храму Светог Саве. 

Присуство и учешће у Другој благовестној литији најавили су пријатељи и сарадници Међународне иницијативе из Русије. Ова асоцијација најављује и план промоција  својих активности према којем ће се представити јавности у емисији Радија Слово Љубве (у четвртак, 02. априла) као и трибинама у Храмоу Светог Луке на видиковцу (у петак, 03. априла), манастиру Сланци (после Литургије у недељу 05. априла на празник Цвети) и у Храму Светог Вазнесења (у понедељак 06. априла). 

Иначе, ова Литија је један од начина да се скрене пажња јавности на погубне последице утробног чедоморства који већ више деценија у континуитету наноси катастрофалне последице нашем народу који предњачи међу европским народима у неславном билансу убијене нерођене деце.

Осим тога, ово је још један израз борбе да се нашем православном народу предоче вредности благословеног брачног живота који је основ здраве и стабилне породице без које нема ни стабилне и здраве државе.