У знак поштовања и пијетета према свим жртвама геноцида учињеног у Независној Држави Хрватској, Продукција “Пријатељ Божији” снимила  је филм “Иродови синови” који није само фактографско сведочанство злочина.

Његов главни садржај је анализа историјских, политичких, духовних, психолошких корена, узрока, мотива и повода који су довели до најбруталнијег обрачуна са српским народом. Посебна пажња посвећена је страдању деце, а оно, у својим библијским димензијама, представља догађај без преседана у читавој историји човечанства. О овоме најречитије сведочи постојање посебних логора за уништење деце.

Истовремено, филм разобличава све оне факторе који су деценијама после Другог светског рата вештим маневрима, политичким ембаргом, фалсификовањем историјских чињеница, али и немаром, незаинтересованошћу политичке, културне, и научне елите, скривали истину о геноциду над српским народом. 

Документарни филм „Иродови синови“ снимљен је са циљем да допринесе бољем разумевању страдања српског народа у току Другог светског рата и, с тим у вези, успостављања правилнијег односа, како према мученичким жртвама кроз развијање и неговање културе сећања и њиховог литургијског прослављања, те, одсуства злопамћења и потребе за осветом.