О чуду које се десило почетком децембра на Светој Гори у Дохијарском манастиру, испричао је монах који је био присутан за вријеме тог догађаја. Такође о томе је саопштено на  једном јавном црквеном догађај у Солуну.

«У Њеном дому, у манастиру Дохијару на Светој Гори, где свакодневно пречасни игуман манастира старац Григорије с братијом поје псалме, служи молебне и помиње стотине имена за здравље и упокојење, један наш сабрат молио се у капели и добио опипљиву благодат Мајке Божије Брзопомоћнице, која брзо и драговољено излива милост Своју на све који Јој се са страхопоштовањем и вером обрате», — саопштава УНИАН-религия, позивајући се на грчки сајт Vimaorthodoxias.gr.

Према ријечима свједока, осамнаестогодишњи младић из града Струмице, који је патио од јаког муцања, посетио је манастир Дохијар, да би се поклонио чудотворној икони Богородице Брзопомоћнице. Када је млади човек који никада у животу није говорио, који је могао само да испушта неартикулисане звуке, стигао у манастир и стао пред чудотворну икону Брзопомоћницу, повикао је на свом матерњем језику: «Мати Марија, дај ми моје здравље».

Сви који су били с њим и који су знали његову судбину били су запањени. На крају молитве коју је дохијарски монах мирно наставио, младић се обратио присутнима који су се молили и казао: «Хвала вам, већ се осећам веома добро».

Ово је још један од многих случајева чудотворне силе Свепречисте Дјеве Брзопомоћнице која се свакодневно излива на многе вернике како у Грчкој, тако и ван њених граница. Људи се моле и вапе Јој кличући: «Радуј се свеблага Брзопомоћнице, која мољења наша на добро испуњаваш!»

С руског: Марија Живковић
Извор: Православие.ру