Братство Православне омладине које делује при  Mанастиру “Светог архиђакона Стефана”, у селу Сланци код Београда, скупа са још неколико православних братстава, покренуло је акцију под називом „НЕ ПСУЈ БОГА!“.

Постављен је билборд на Аутокоманди у Београду, док се у већини других већих градова, почело са лепљењем плаката. Циљ акције је сузбијање и искорењивање ове ружне навике која се укоренила у нашем народу, а која, како је познато, повлачи за собом и многе духовне последице, због којих, између осталог, и као народ, много страдамо.

Поред акције „Не псуј Бога“, активности Братства усмерене су и на хуманитарну помоћ деци, старима и болеснима; обилазак и помоћ пацијената Душевне болнице „Лаза Лазаревић“ (огранак у Падинској Скели); обилазак затвора у Падинској Скели, у коме се, у сарадњи са свештеницима, организују предавања затвореницима. 

„Сво деловање чинимо уз благослов нашег игумана Андреја. Можемо рећи, такође, да је и филм “Псовка губа душе” значајно утицао на наше опредељење да кренемо у борбу против ове душепогубне навике. Акцију су већ подржале фирме Масел и Медиа Макс донирањем билборда и рекламног простора, а такође путем плаката биће покривено око 20 градова широм Србије“, изјавио је, у име Братства, Иван Веселиновић.