Старење није лак посао и није за слабиће. Наше тело почиње да се мења и да се полако ставља ван добре фунције, много тога више не фунционише онако како је то могло пре. Једноставни покрети као што су сагињања да бисмо зашнирали ципелу, могу постати прилично захтевни. Једноставно је тешко када човек стари.

ТУ ЈЕ И УПОЗОРЕЊЕ

Да ли сте приметили свадљиве, мрзовољне старе људе? Они нису ни мало пријатни за дружење, речено у најблажем смислу. Непрекидно се жале не неког или на нешто. Зашто неки људи постају такви кад остаре? То је због нечег што ја зовем ”Закон Постанка”.

Какав је тај Закон Постанка? Па, оне особине и мане које имаш сада, у будућности ће постати још увећаније и израженије. Мрзовољни стари људи су били мрзовољни и као млади. Али кад су били млади, својом младошћу су лакше могли прикрити мрзовољност, а и та мрзовоља је била мања. Годинама се све особине све више и више увећавају, годинама се постаје све бољи тј гори у особинама које понављамо. Тако се израста у мрзовољног старца или старицу. Ипак, то није Божији благословен начин како терба да се стари.

Сетите се, ми жањемо оно што смо посејали. Мудри веома пазе какве ће особине посејати у својим млађим годинама. Управо то је један од разлога зашто нам је Господ одредио да увек исказујемо захвалност за све и да никада не попуштамо искушењу да се жалимо и критикујемо. Хришћани пуни захвалности за све су светлост свету. (посланица Филипљанима 2, 14 – 15)

ТУ ЛЕЖИ ПРИЛИКА

Старији људи често мисле да супостали сасвим безвредни, зато што су остарели. Али то није истина. Бог и даље има план за сваког, без обзира на број свећица на нечијој рођенданској торти.

Бог жели да Својом љубављу и милошћу испуни живот старе особе, хришћанина. Бог жели да употреби и старе људе. Стари људи, хришћани, могу дати сведочанство о Богу исказујући и зрачећи Христову слаткоћу и дивотност, без обзира са чим се сусрећу у свакодневици. Тиме могу потврдити млађима да је Бог добар према свима и свим узрастима и да Он стварно иде уз нас и у тамним увалама животних периода….скроз то потпуне славе и победе.

Да ли се осећате старо? Као хришћанин, ви сте сваким даном све ближе величанственој награди у Царстви Небеском. Радујте се сваком дану, који вас приближава Христовом позиву у небески дом.

Употребите сваки нови дан да бисте се молили за друге и храбрили их. Пригрлите и нову технологију, употребите компјутер и социјалне медије и будите благослов својој фамилији и пријатељима.

Бог још није завршио свој посао са вама. Зато не одустајте од своје животне мисије пре времена.

svetatrojicaroterdam.com