Свештеници, који су зауставили сукобе у којима је примењено насиље на Грушевском 21. јануара ујутру, поново су стали између барикада, преноси «Православље у Украјини». 

«С братијом Десјатиног манастира одлучили смо да обновимо молитвено стајање између непријатељских страна,» - написао је на својој страници на Фејсбуку један од учесника у «ноћи на Грушевском», архимандрит Алипије (Светлични). 

«У 20:00 може бити прекинути примирје. И треба да стигнемо да до тада заузмемо место у неутралној зони. У 18:45 се окупљамо на тргу код храма светог Александра, пошто је то најзгодније место изнад Крешчатика и одатле ћемо кренути до барикада.» 

Један од иницијатора изласка међу барикаде 21. јануара, духовник Десјатиног манастира, јеромонах Мелхиседек је такође написао на својој страници: 

«Поново идемо да станемо као жива карика између рођене браће која су се посвађала и не могу да пронађу исправне речи у оправдање: “Опрости ми, брате, јер сам тешко згрешио пред тобом! Јер, и ја опраштам теби, који си ме увредио до саме дубине душе! Нека међу нама буду мир и љубав! Боже, благослови нас!” 

УКРАЈИНИ ДАРУЈ МИР! ПОМОЗИ, СВЕСИЛНИ БОЖЕ!»